Overzicht YouTube video's

Op deze pagina staan de YouTube video's die HG Webdesign de afgelopen jaren heeft opgenomen. Bijna alle video's zijn in het Engels en gaan hoofdzakelijk over Drupal CMS. Video's over hoe je bepaalden zaken kunt bouwen of opzetten. Enkele video's behandelen oplossingen voor problemen waar ikzelf tegenaan liep, bij het opzetten en bouwen van Drupal websites.

Build your own responsive menu in Drupal 8

10 maart 2016

Deze video gaat over hoe je zelf, zonder gebruik te maken van een module, een responsive menu kunt bouwen in Drupal 8. Ik gebruik in dit voorbeeld  'Slim menu'. Dit menu maakt gebruik van JQuery en is zeer flexibel. Omdat Drupal zelf ook gebruik maakt van JQuery past dit mooi binnen deze CMS.

Theme content type Drupal 8

23 februari 2016

Als je in Drupal 8 de layout van de pagina’s van een specifieke ‘content type’ wilt wijzigen en je maakt daarbij gebruik van Twig debug, dan loop je al snel tegen een probleem op. Twig debug doet je namelijk alleen een pagina specifiek voorstel. Wil je alle pagina’s van een bepaald  ‘content type’ aanpakken dan moet je een paar zaken aanpassen. Hoe en waar je dit moet doen laat ik je in deze video zien.   

jQuery accordion open specific tab from another web page

23 oktober 2014

Stel je hebt een webpagina met daarop een jQuery accordion. Deze accordion bevat diverse panels met informatie.  Als je deze pagina opent zal zich meestal het eerste paneel van deze accordion openen.  Maar wat als je vanaf een andere pagina deze accordion wilt openen, maar dan niet standaard met het eerste paneel maar met bijvoorbeeld het derde paneel? Kijk hier hoe je dit kunt doen met jQuery.  

Drupal 7 block access user one

06 maart 2014

De gebruiker die alles,  maar dan ook alles,  kan aanpassen en wijzigen in een Drupal website is gebruiker nummer 1.  Om nu te voorkomen dat kwaadwillende je site, als gebruiker 1, kunnen overnemen wijzig je enkele instellingen in je database. Hierdoor is het onmogelijk de website nog als gebruiker 1 te benaderen vanaf het web. In deze video een uitleg hoe je dit kunt doen.

Admin menu disappeared Drupal 7

01 juni 2012

Omega 5 is een prachtige Drupal Theme. Je kunt hiermee snel een responsive theme bouwen. Maar soms hebben deze themes zo hun eigenaardigheden. Zo overkwam het mij dat bij het gebruik van deze theme het admin-menu niet meer zichtbaar was na inlog. 

Het probleem was snel opgelost. Bekijk hier de oplossing! 

Omdat je niet alles kunt onthouden.

"omdat ik regelmatig tegen dezelfde problemen aanliep en natuurlijk was vergeten hoe ik die de vorige keer ook al weer had opgelost"

Ik ben begonnen met het maken van YouTube video’s omdat ik regelmatig tegen dezelfde problemen aanliep en natuurlijk was vergeten hoe ik die de vorige keer ook al weer had opgelost.

Om mijzelf tijd te besparen en niet meerdere keren het wiel opnieuw te willen uitvinden ben ik begonnen mijn oplossingen in screencasts vast te leggen.  Zo kon ik, mocht ik nogmaals tegen een probleem oplopen dat ik als eens had opgelost, snel zien en horen hoe ik dat destijds had gedaan.

Drupal is een prachtig en vooral flexibele CMS, maar daar ligt ook één van de problemen. Omdat er in Drupal vaak meerdere wegen naar Rome leiden en de ene niet altijd beter hoeft te zijn dan de ander, kan het zoeken van oplossingen best tijdrovend zijn.

Omdat deze video’s mijzelf hebben geholpen, was het niet meer dan logisch dat ik deze zou delen met de gehele Drupal community. Dat is ook de reden dat bijna alle screencast in het Engels zijn!

Drupal 7 SVG logo

21 augustus 2014

Wie een SVG wil als logo in Drupal 7 heeft een probleem. 'Out of the Box' is dit namelijk niet mogelijk in Drupal 7. Nu is er een module, op GitHub, die dit wel mogelijk maakt.

Bekijk deze video over hoe je dit voor elkaar krijgt.