In deze video laat ik je kort zien hoe je gebruik maakt van de Webflow editor. De manier waarop je kunt inloggen, waar enkele knoppen voor dienen en hoe je de inhoud op een Webflow webpagina eenvoudig zelf kunt bewerken.

Het gaat hier slechts om een korte introductie van de Webflow editor en is zeker geen instructie video. Wil je meer weten over Webflow en of het wat voor jouw kan zijn, neem dan contact met mij op. Ik vertel je graag meer over de (on)mogelijkheden en/of Webflow iets voor jouw is.

Website met
Webflow

CMS

Exotisch?

Nee, hoor. Webflow is een web design tool waarmee je responsive webpagina's kunt maken zonder enige code. Het stelt webdesigners in staat om met het web te werken in zijn volle potentieel, o.a door gebruik te maken van zijn unieke drag-and-drop functie.

Webflow CMS heeft veel voordelen vergeleken met traditionele website builders.

Voordelen Webflow

 • checkbox

  Geoptimaliseerd voor zoekmachines

 • checkbox

  Geen updates, back-ups of gedoe met hosting

 • checkbox

  Geschikt voor smartphone en tablet

 • checkbox

  Systeem dat klaar is voor de toekomst

Wil je zien hoe eenvoudig het is om zelf een Webflow website bij te werken? Klik dan op het plaatje hieronder!
webflow editor filmstrip achtergrond

Waarom werd Webflow opgericht?

Webflow werd opgericht door Sergie Magdalin, Vlad Magdalin en Bryant Chou. Pas na drie mislukte pogingen lukte het hen om Webflow van de grond te krijgen.

Een van de oorzaken dat het uiteindelijk wel lukte was de opkomst van responsief design. Er ontstond namelijk een steeds grotere vraag naar een tool om snel en eenvoudig responsive websites te kunnen maken en Webflow maakte dit mogelijk!

Het gaf ontwerpers namelijk de kans om het web in zijn volle potentie te gaan gebruiken. Iets wat voor die tijd niet kon zonder de hulp van programmeurs.
de oprichters van Webflow

Webflow en traditionele webbouwers.

Webflow CMS heeft vele voordelen vergeleken met traditionele web builders. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Webflow is dat het ontwerpers in staat stelt om responsive webpagina's te maken zonder enige code, wat betekent dat je geen ontwikkelaar meer nodig hebt om je website te helpen bouwen!

Dat is mogelijk vanwege de eenvoudig te gebruiken drag-and-drop web builder. Het is intuïtief, er is geen set-up nodig, wat betekent dat je snel aan de slag kunt.

Webflow CMS is dus ideaal voor webdesigners die hun eigen responsive websites willen maken zonder hulp van een ontwikkelaar of de noodzaak om code te leren.

Wie kan Webflow CMS gebruiken ?

Heb je een website nodig voor je bedrijf maar weet u niet waar te beginnen? Webflow CMS is een eenvoudig te gebruiken, betaalbare website bouwer die snel kan worden aangepast. Er zijn geen codeervaardigheden nodig om deze applicatie te gebruiken. 

Met één druk op de knop kunnen mensen hun site aanpassen door te kiezen uit vooraf ingestelde sjablonen of door hun eigen afbeeldingen en tekst te uploaden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Webflow CMS

Stelt u zich eens voor wat u altijd al wilde hebben op uw website en stelt u zich eens voor dat u dit, door op een paar knoppen te klikken, voor elkaar kunt krijgen?

Zo eenvoudig is het. Aanpassen, bekijken en direct live bewonderen wat het resultaat is. Samen met de intuïtieve visuele web builder kan iedereen, die weet hoe je een computer moet gebruiken, er iets moois en unieks van maken.

Webflow CMS heeft veel gebruiksvriendelijke functies, zoals de mogelijkheid om vooraf te bekijken hoe uw site eruit zal zien op verschillende apparaten!

Hoewel Webflow CMS op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, heeft het veel complexe functies waarmee mensen van alle niveaus snel professioneel ogende websites kunnen maken.

Wanneer is Webflow niet de juiste keuze?

Als je echt iets ingewikkelds wilt bouwen met veel, speciaal voor deze website ontworpen mogelijkheden en functies, dan is Webflow misschien niet de beste optie.

En ben je geen ontwerper, dan kun je altijd gebruik maken van de vele kant-en-klaar templates voor Webflow CMS. Maar wil je echt de diepte in, dan is enige basiskennis van HTML, CSS en JavaScript vereist. Zeker als je alles zelf gaat ontwerpen en ontwikkelen.

Webflow CMS is ook niet de beste optie als u een e-commerce website wilt bouwen. Webflow biedt wel een aantal professionele tools, maar dan gaat het meer om het kunnen aanbieden van een beperkt aantal producten. Voor een professionele  webshop, met alles erop en eraan, zijn er andere en betere tools op de markt, zoals bijvoorbeeld Shopify.

Conclusie.

Webflow is opgericht vanuit het principe dat webbouwers hoogwaardige sites moeten kunnen maken zonder dat ze code nodig hebben. Vandaag de dag wordt het door ontwerpers en ontwikkelaars over de hele wereld gebruikt.

Wil je hulp bij het opzetten van jouw site of wil je weten of WebFlow CMS geschikt is voor jouw en je situatie? Neem dan vandaag nog contact met mij op!