Webdesign
blog

Verkenning van Webflow en AI in Webdesign:
Uitdagingen en Ontwikkelingen

Deze webdesign blog behandelt alles wat ik tegenkom tijdens het bouwen en ontwerpen van websites, inclusief het gebruik van AI. Het gaat over de systemen die ik gebruik, zoals Google, en de uitdagingen waarmee je als webontwikkelaar te maken krijgt, evenals actuele ontwikkelingen. Er zijn echter zoveel ontwikkelingen dat ik me hier zal beperken tot Webflow, de 'low- en no-code'-ontwikkelingen en de integratie van AI in webdesign. Een mooi voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de illustraties voor deze blog gemaakt d.m.v Midjourney. Zoals deze header of de illustratie op de frontpage.


Veel gebruikers zijn misschien niet geïnteresseerd in het systeem waarmee hun website is gebouwd of de AI-toepassingen die erin zijn geïntegreerd, totdat ze specifieke eisen stellen of drastische wijzigingen op hun website willen aanbrengen. Op dat moment wordt duidelijk wat de (on)mogelijkheden van hun systeem en AI-functionaliteiten zijn.

Voor iedereen die meer wil weten over wat er speelt op het gebied van webdesign (met name Webflow) en AI, wens ik veel leesplezier. En voor degenen die al met Webflow werken en tegen een probleem aanlopen of geïnteresseerd zijn in AI-integratie, kijk hier eens of je de oplossing kunt vinden!