illustratie van een man zittend achter zijn laptop met koptelefoon op

Ontdek de Toekomst van AI met Auto-GPT: Mijn Persoonlijke Reis

8
May
2023
update-
14
May
2023
Leestijd ongeveer 0 minuten.

Waar gaat deze blog over?

Ik kan er niet meer omheen: Auto-GPT is onmisbaar geworden. Dus nu is het tijd om mijn eigen Chat-GPT-proces te automatiseren en uit te breiden met toegang tot het internet, iets wat op dit moment nog niet mogelijk is met de gewone Chat-GPT.

Wat onderscheidt Auto-GPT van Chat-GPT?

In een notendop, je geeft Auto-GPT een opdracht via Chat-GPT 4, samen met een aantal doelstellingen. Vervolgens gaat het programma zelf aan de slag. Het stelt zichzelf vragen, doet suggesties, zoekt informatie op het web, maakt een plan, schrijft code, reageert op gesproken en geschreven tekst en genereert afbeeldingen en foto's. Je kunt dit proces live volgen via de Opdrachtprompt of een andere terminal, waarbij je elke stap kunt nalezen en goedkeuren. Het is nog niet helemaal gebruiksvriendelijk, maar dat komt ongetwijfeld nog.

Natuurlijk kun je veel van dit werk ook zelf doen met Chat-GPT, maar dat kost je meer tijd. Bovendien rijst de vraag: stel jij betere vragen dan Chat-GPT? Mijn ervaring zegt van niet. Het blijft me verbazen waarmee Chat-GPT op de proppen komt, welke oplossingen het biedt en hoe het me helpt problemen op te lossen.

Voorbeeld:

Laatst leek het me leuk om alle 'Webflow'-woorden in een <h1> titel de Webflow-kleur blauw mee te geven. Ik had echter geen zin om de gehele website na te lopen om dit handmatig toe te passen, dus ik vroeg Chat-GPT om een JavaScript die dit automatisch voor me doet. Met enkele kleine aanpassingen was dit binnen een half uurtje gepiept. Vroeger was me dat niet gelukt, of ik had een developer moeten inhuren die de code voor mij had geschreven. Ik bedoel maar!

Laten we beginnen.

Probleem 1 - Vind de juiste tools.

Om uit te zoeken hoe, wat en waar ik dit proces kon automatiseren, heb ik talloze YouTube-video's bekeken. Op een gegeven moment dacht ik: "Dit is het, zo ga ik het aanpakken." En zoals altijd, vol enthousiasme erin en kijken waar het schip strandt. Dat gebeurde al vrij snel. Onvolledige informatie en twijfelachtige methodes zorgden ervoor dat mijn laptop de hele dag bezig was met het downloaden en installeren van allerlei programma's die ik dacht nodig te hebben.

Ik moest opnieuw diep graven in Google om de benodigde API's en ID's te vinden, want zonder deze crasht de automatisering al gauw. Blijkbaar is Google er niet zo blij mee dat zijn zoekmachine opdrachten moet uitvoeren via een AI-bot zonder daarvoor betaald te krijgen. Weer wat geleerd.

Om alles werkend te krijgen, moet je ook nog een API-sleutel aanmaken bij OpenAI. Dat is ook niet gratis. Het kost geen fortuin en je kunt een limiet instellen (wat ik ten zeerste aanbeveel) voor wat je maximaal per maand wilt uitgeven, maar het kost zeker enkele euro's per maand. Vooral in het begin. Je probeert wat, loopt vast, probeert weer wat en loopt weer vast, enzovoort.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij GitHub - Significant Gravitas - Auto GPT, Python 3.11, Git en Docker Desktop. Ik heb ook geëxperimenteerd met Visual Studio Code, wat zeker had gewerkt als het niet steeds vastliep. Iets wat achteraf geen Visual Code probleem was, maar daarover zo meer.


Probleem 2.

Aangezien alles volop in ontwikkeling is, zijn er nog geen programma's die uitgebreid getest zijn en precies doen wat je verwacht. Dus kinderziektes zijn aan de orde van de dag. Vraag je je af of je iets fout doet of ligt het aan het programma? Dat is soms erg lastig om te achterhalen.

Verderop in dit artikel lees je welke opdracht ik aan Auto-GPT heb gegeven, maar ondertussen werkte ik gestaag door en bleef steeds dezelfde fout tegenkomen. Het programma loopt, loopt, loopt en stopt dan plotseling. Druk je op een knop om verder te gaan... Alles weg. Nou ja, niet alles, maar het is incompleet.

Toen ik dit verder onderzocht, aangezien het probleem altijd op dezelfde plek optrad, ontdekte ik dat dit waarschijnlijk een fout is in Auto-GPT zelf. Het heeft iets te maken met het lezen van JSON-gegevens in event["content"]. Maar Chat-GPT heeft dit voor me uitgezocht. Ik ben geen programmeur, maar een kort bezoek aan GitHub bevestigde de analyse van Chat-GPT. Nu is het wachten tot dit wordt opgelost. Ik wacht momenteel op een update in Auto-GPT die hopelijk dit probleem voor mij oplost.

Om je een idee te geven waar ik mee bezig ben, hier is de opdracht die ik aan Auto-GPT heb gegeven en de doelstellingen.

vrouw aan het werk achter computer schermen
Aan de slag met Auto-GPT

Opdracht:

Bouw een Webflow-toolkit waarmee gebruikers de hulp van ChatGPT kunnen inroepen om ideeën te genereren voor creatieve en effectieve call-to-action-knoppen, banners en andere website-elementen.

Doelen:

  • Gebruiksvriendelijkheid: De toolkit moet intuïtief en eenvoudig te gebruiken zijn, zodat zowel beginnende als ervaren Webflow-gebruikers zonder problemen toegang hebben tot de ChatGPT-assistent en de gegenereerde ideeën.
  • Creativiteit en innovatie: De door ChatGPT gegenereerde ideeën voor call-to-action-knoppen, banners en andere website-elementen moeten uniek, aantrekkelijk en effectief zijn, waardoor gebruikers worden gestimuleerd om ze in hun eigen projecten te implementeren.
  • Personalisatie: De toolkit moet in staat zijn om gepersonaliseerde ideeën en suggesties te genereren die zijn afgestemd op de specifieke behoeften, stijlvoorkeuren en doelstellingen van de gebruiker, om zo de meest geschikte ontwerpelementen aan te bieden.
  • Schaalbaarheid en veelzijdigheid: De Webflow-toolkit moet in staat zijn om een breed scala aan website-elementen te ondersteunen, zodat gebruikers er in verschillende projecten en situaties gebruik van kunnen maken. Dit omvat de mogelijkheid om ideeën te genereren voor verschillende soorten websites, zoals e-commerce, blogs, portfolio's en bedrijfswebsites.

Conclusie

Terwijl ik wacht op updates en oplossingen voor Auto-GPT, blijf ik experimenteren en leren. Dit soort projecten is altijd een leerzame ervaring, en hoewel er frustraties en obstakels zijn, groei je als persoon en ontwikkelaar. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te beseffen dat technologie en software voortdurend in ontwikkeling zijn. Als je problemen ondervindt, weet dan dat je niet de enige bent en dat er een gemeenschap is van mensen die bereid zijn om elkaar te helpen.

In de toekomst verwacht ik dat Auto-GPT steeds geavanceerder en gebruiksvriendelijker zal worden, waardoor het nog eenvoudiger wordt om complexe taken en projecten uit te voeren. Voor nu blijf ik mijn best doen om de Webflow-toolkit te bouwen, zodat anderen ook kunnen profiteren van de kracht van Chat-GPT.

Dus, als je geïnteresseerd bent in het automatiseren van je Chat-GPT-proces of het uitbreiden van de mogelijkheden van Chat-GPT, raad ik je aan om Auto-GPT te verkennen. Hoewel het misschien nog niet perfect is, biedt het een fascinerende blik op de toekomst van AI-gebaseerde technologie en de impact die het kan hebben op de manier waarop we werken en leven.


Update 14-5-2023

Oké, een week verder. Was weer begonnen met Auto-GPT en het liep nog steeds niet naar wens. Ook het werken met een terminal is niet echt mijn ding. Kost zoveel tijd. Ik weet niet zeker of het probleem met de JSON-error is opgelost, het lijkt nu goed te gaan.

Een ander probleem waar ik nog steeds tegen aan loop is dat CHAT-GPT 4 (nog) niet beschikbaar is via Auto_GPT. In Auto-GPT gaat alles via de terminal. Ik heb hiervoor de Windows Powershell 7.X geinstalleerd en alles geüpdatet. Voor iedereen die geen key-board jocky is dit niet echt aan te raden

Na wat zoeken kwam ik op GodMode.space Dit is een online programma met een Auto-Chat functie. Je moet een (betaalde) OpenAI API key ingeven, kiezen tussen GPT 3.5 of 4 en klaar ben je. Ik heb gekozen voor GPT-3.5, om mee te beginnen. Is een stuk goedkoper en eerst maar eens kijken wat het programma precies doet.  

Er zijn meer programma's die dit doen zoals AgentGPT, maar die lopen gewoon door. Er is dus geen tussentijdse toestemming van de gebruiker noodzakelijk.

GodMode.space doet dit wel, en dat is heel prettig. Je geeft een opdracht, plus je doelstellingen en het programma gaat aan de slag. Bij iedere stap vraagt het of het verder mag. Niet echt 'auto', maar je hebt wel de mogelijkheid om het proces te sturen door opmerkingen toe te voegen en taken af te keuren. Zo krijg je precies de uitkomst die je voor ogen had. En heb je even geen tijd dan is er de mogelijkheid om het programma 10 minten laten lopen zonder je tussenkomst. Klik hiervoor op de icon met de klok.

FAQ

Blog overzicht