grafische figuren op een blauwe achtergrond

Webflow de CMS van de toekomst

3
May
2020
update-
Leestijd ongeveer 0 minuten.

Waar gaat deze blog over?

Webshop in Webflow

Met Webflow kun je niet alleen een website, maar ook een webshop online maken, bouwen en lanceren. Je hoeft hiervoor geen extra software op je computer te installeren. Ga gewoon naar hun website, maak een account aan (gratis om uit te proberen) en ga aan de slag. Je maakt je eigen website in het ontwerpscherm. Opmerking maart 2021: hoewel je een webshop kunt bouwen in Webflow, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.

Webflow ondersteunt (nog) geen iDeal-betalingen, wat een echt minpunt is! Voor het bouwen van een uitgebreide webshop zijn er andere platforms die geschikter zijn.

Door middel van 'drag and drop' zet je alles op de juiste plaats. Wil je tussendoor het resultaat van je werk bekijken? Klik dan op 'publiceer' en bekijk je website live op het web! Omdat het programma echte code genereert, kun je geen gebruik maken van bijvoorbeeld pdf's of Photoshop-bestanden. Foto's, tekst en de opmaak hiervan moet je zelf op de webpagina's plaatsen via Webflow's handige 'drag and drop'-systeem. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar als je het eenmaal uitprobeert, heb je het zo onder de knie.

Het Webflow-dashboard

Je denkt misschien 'weer zo'n online editor waarmee je snel en eenvoudig een website kunt bouwen? What's new?' Laat me je echter snel uit de droom helpen. Hoewel het eenvoudig is en enige basiskennis van HTML en CSS vereist, zijn de websites die je hiermee kunt bouwen verre van gewoon. Wil je een webshop bouwen of een aangepast CMS voor je klant met gebruik van nieuwe technieken zoals CSS-grid of flexbox? In Webflow kan het allemaal. Ook voor een eenvoudige bedrijfswebsite bouw je met Webflow snel en vakkundig een professionele site. Ontwerp, bouw en lanceer, via hun eigen hostingsysteem of door de code te exporteren en op een host naar keuze te plaatsen.

design venster webflow
het webflow 'dashbord'

Platform in ontwikkeling

Ik gebruik het programma nu meer dan een jaar en ontdek nog iedere dag nieuwe mogelijkheden om fantastische webpagina's te ontwerpen en te bouwen. Ik gebruik het vooral voor het bouwen van eenvoudige productwebsites met een professionele uitstraling, zodat ik al mijn aandacht kan richten op promotie en vormgeving. Niet alleen een afbeelding en een stuk tekst, maar ook een videobackground of parallax scrolling zijn eenvoudig in te bouwen.

Instructie video's

Een ander pluspunt is de uitgebreide collectie instructievideo's en workshops. Er is zelfs een hele bibliotheek aan documentatiemateriaal met uitleg over elk aspect van dit programma, weliswaar in het Engels, maar dat zou tegenwoordig geen probleem meer moeten zijn. Mocht er behoefte zijn aan video's met Nederlandse uitleg, stuur me dan even een mailtje!

Kortom, het maken van een website of webshop met Webflow is zeker de moeite waard om te proberen. Als je enkele voorbeelden hiervan wilt bekijken, kun je hier terecht. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de website, maak een (gratis) account aan en probeer het zelf! Met Webflow kun je snel en gemakkelijk je eigen professionele website of webshop bouwen, ongeacht je behoeften en wensen. Verken de vele mogelijkheden en ontdek hoe je met Webflow je online aanwezigheid kunt versterken.

FAQ

Blog overzicht