Webflow de CMS van de toekomst

grafische figuren op een blauwe achtergrond
3
May
2020

Webshop in Webflow

Het mooie is dat je met Webflow, online, niet alleen een website, maar ook een webshop kunt maken, bouwen en lanceren. Om dit allemaal te kunnen hoef je geen extra software op je computer te installeren. Je gaat naar hun website, creëert een account (gratis om uit te proberen) en gaat aan de slag. Je eigen website maken doe je in het design venster.

Opmerking maart 2021.

Hoewel je een webshop kunt bouwen in Webflow zijn er toch een aantal punten om rekening mee te houden.

  1. Webflow ondersteund (nog) geen iDeal betalingen en dat is een echt min punt!
  2. Wil je een uitgebreide webshop bouwen, dan zijn er andere platforms die meer geschikt zijn.

Door middel van 'drag and drop' zet je alles op de juiste plaats. En wil je tussendoor het resultaat van al je werk bekijken, klik dan op 'publiceer' en bekijk je website live op het web! Omdat het programma echte code genereert, kun je geen gebruik maken van o.a. pdf's of Photoshop files. Foto's, tekst en de opmaak hiervan, moet je zelf op de webpagina's plaatsen via Webflow's handige 'drag and drop' systeem.

Klinkt wat ingewikkeld, maar als je het eenmaal uitprobeert, heb je het zo onder de knie.

design venster webflow
het webflow 'dashbord'

Nu denk je misschien; 'weer zo'n online editor waar je snel een eenvoudig website mee kunt bouwen? What's new'??

Laat ik je echter snel uit de droom helpen. Simpel is het zeker, al is enig basiskennis van HTML en CSS wel vereist, de websites die je hiermee kunt bouwen zijn verre van gewoon.

Behoefte aan een webshop? Of wil je een custom CMS bouwen voor je klant en daarbij gebruik maken van allerlei nieuwe technieken zoals CSS grid of flexbox? In Webflow kan het allemaal.

Maar ook voor een eenvoudige website voor je bedrijf, met Webflow bouw je snel en vakkundig een professionele website. Design, bouw en lanceer. Dit kan via het eigen hostingsysteem, maar je kunt de code ook exporteren en op een host naar keuze plaatsen.

Platform in ontwikkeling

Zelf gebruik ik het programma nu meer dan een jaar en ontdek nog iedere dag nieuwe mogelijkheden om fantastische webpagina's te ontwerpen en te bouwen. Waar ik het zelf veel voor gebruik is het bouwen van eenvoudige product websites met een professionele uitstraling.

Je kunt dan al je aandacht richten op de promotie en vormgeving van een product. Niet alleen een plaatje en een lapje tekst, maar ook een video background of parallax scrolling zijn zonder veel problemen in te bouwen.

Instructie video's

Een ander pluspunt is de uitgebreide collectie aan instructie video's en workshops. Er is zelfs een hele bibliotheek aan documentatiemateriaal met uitleg over elk aspect van dit programma. Wel in het Engels allemaal, maar dat lijkt mij vandaag de dag geen probleem meer. Mocht er echter behoefte zijn aan video's met Nederlandse uitleg, stuur mij dan even een mailtje!

Kortom, zelf een website of webshop maken met Webflow is zeker de moeite van het proberen waard en wie enkele voorbeelden wil hiervan wil bekijken kan hier terecht. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de website, maak een (gratis) account aan en probeer het zelf!

Blog overzicht