Bel afspraak
telefoon icon

Hoe je als mkb'er je website kunt verbeteren: veelvoorkomende problemen en oplossingen

twee medewerkers bereiden maaltijd schotels voor
2
Mar
2023
update-
Leestijd ongeveer 0 minuten.

Korte samenvatting van deze Blog

Als mkb'er is het hebben van een website essentieel om potentiële klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Maar wat als je niet tevreden bent met je huidige website? Misschien is het niet gebruiksvriendelijk genoeg, laadt het te langzaam, of is het niet goed geoptimaliseerd voor zoekmachines. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen waar mkb'ers tegenaan lopen en wat je eraan kunt doen.

Gebruiksvriendelijkheid

Een veelvoorkomend probleem waar mkb'ers tegenaan lopen is dat hun website niet gebruiksvriendelijk genoeg is. Dit kan betekenen dat de navigatie verwarrend is, de inhoud niet relevant is voor de doelgroep of dat de site niet mobielvriendelijk is. Dit kan ertoe leiden dat potentiële klanten snel afhaken en de website verlaten zonder een actie te ondernemen.

Wat kun je eraan doen? Zorg ervoor dat de website is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Test de navigatie en inhoud met echte gebruikers om te zien of ze het begrijpen en vinden wat ze zoeken. Zorg ook voor een mobielvriendelijk ontwerp, omdat steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om websites te bezoeken.

Snelheid

Een andere veelvoorkomende klacht van mkb'ers is dat hun website te langzaam laadt. Dit kan een groot probleem zijn, omdat het de gebruikerservaring beïnvloedt en potentiële klanten kan afschrikken.

Wat kun je eraan doen? Zorg ervoor dat de website is geoptimaliseerd voor snelheid. Dit betekent dat afbeeldingen worden geoptimaliseerd, scripts worden geminimaliseerd en dat caching wordt gebruikt om de laadtijd te versnellen. Overweeg ook om te investeren in betere hosting, omdat een trage server de laadtijd van je website kan vertragen.

Zoekmachineoptimalisatie

Een andere veelvoorkomende uitdaging voor mkb'ers is dat hun website niet goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit kan betekenen dat ze niet hoog genoeg in de zoekresultaten verschijnen, wat kan leiden tot een lagere zichtbaarheid en minder verkeer naar de website.

Wat kun je eraan doen? Investeer in zoekmachineoptimalisatie (SEO) om de zichtbaarheid van je website te verbeteren. Dit kan onder meer inhouden dat je zoekwoorden onderzoekt en gebruikt in de inhoud van je website, interne en externe links gebruikt en ervoor zorgt dat je website goed gestructureerd is voor zoekmachines.

Conclusie

Als mkb'er is het hebben van een website van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf. Maar als je niet tevreden bent met je huidige website, kan dat leiden tot problemen zoals een slechte gebruikerservaring, langzame laadtijden en een slechte zichtbaarheid in zoekmachines. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om deze problemen op te lossen. Door te zorgen voor een gebruiksvriendelijk ontwerp, snelle laadtijden en goede zoekmachineoptimalisatie, kun je de prestaties van je website verbeteren en meer succes boeken als mkb'er.

Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig de prestaties van je website te monitoren en te meten, zodat je eventuele problemen snel kunt identificeren en oplossen. Gebruik tools zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in het verkeer op je website, de bounce rate en andere belangrijke statistieken.

Tot slot is het de moeite waard om te overwegen om professionele hulp in te schakelen bij het verbeteren van je website. Een webdesigner of online marketing specialist kan je helpen bij het optimaliseren van de gebruikerservaring, het verbeteren van de laadtijden en het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie van je website.

Als mkb'er is het hebben van een succesvolle website essentieel voor het bereiken van potentiële klanten en het laten groeien van je bedrijf. Door te zorgen voor een gebruiksvriendelijk ontwerp, snelle laadtijden en goede zoekmachineoptimalisatie, kun je ervoor zorgen dat je website goed presteert en bijdraagt aan het succes van je bedrijf.

FAQ

Blog overzicht