laptop en credit card

Let op de Bijkomende Kosten bij het Beginnen van een Eigen Webshop

22
May
2020
update-
2
Jan
2024
Leestijd ongeveer 0 minuten.

Waar gaat deze blog over?

Ontdek in onze nieuwe blog hoe je een eigen webshop succesvol begint. We behandelen de verborgen kosten, valkuilen en essentiële tips voor ondernemers.

Kant-en-klare Webshop Oplossingen

Toen ik vanmorgen de krant opensloeg, viel mijn oog op een artikel over de toenemende trend onder ondernemers om een eigen webshop te beginnen. De markt speelt hier slim op in met een breed scala aan kant-en-klare webshop oplossingen.

Het is verleidelijk om te kiezen voor aanbiedingen die beloven je eigen webshop binnen een half uur te starten. Maar is dit werkelijk de beste aanpak voor wie serieus een eigen webshop wil beginnen?

De Eerste Kosten van een Webshop

De initiële kosten om een eigen webshop te beginnen kunnen met aantrekkelijke aanbiedingen laag lijken. Echter, wat vaak niet duidelijk is, zijn de kosten voor nuttige extra's. Denk aan een specifieke SEO-tool of een geavanceerde productslider - deze zijn vaak niet inbegrepen in het standaardpakket en brengen extra kosten met zich mee.

Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen, vooral als de verlenging van de service nadert. Dan wordt de volledige prijs in rekening gebracht, die aanzienlijk hoger kan zijn dan de aanvankelijke promotieprijs.

Concurrentie bij het Beginnen van een Eigen Webshop

De online markt is competitief, wat het niet gemakkelijk maakt voor nieuwe webshops. Als je een uniek product hebt, wordt het vinden van je webshop minder een uitdaging. Maar hoeveel ondernemers hebben daadwerkelijk zo'n zeldzaam product?

Het beginnen van een eigen webshop vereist hard werk en succes is nooit gegarandeerd. Een snelle, vooraf gemaakte oplossing kan op de lange termijn ineffectief blijken te zijn. Vaak is de enige die hieraan verdient de aanbieder van deze snelle webshopoplossingen.

Als je dus overweegt om een eigen webshop te beginnen, denk dan grondig na over wat je wilt verkopen, of er een markt voor is, en de kosten die ermee gepaard gaan. Onderschat nooit de tijd en moeite die nodig zijn om een succesvolle online winkel te runnen. Een uniek product – jouw webshop – wordt niet gecreëerd met een simpel bouwpakket.

Net als je product of dienst, moet je webshop ook uniek zijn. Met een standaard opzet, inhoud, en uiterlijk ga je het niet redden in de competitieve wereld van online handel.

Overwegingen bij Webflow voor Webshops

Hoewel Webflow een optie kan zijn voor kleine webshops met een beperkt aanbod, is het wellicht niet de beste keuze voor het opzetten van een concurrerende online winkel. Gespecialiseerde aanbieders, zoals Shopify of Lightspeed eCom, focussen zich helemaal op het bouwen van webshops, wat hen meestal een betere keuze maakt.

Een aanzienlijk struikelblok voor Nederlandse ondernemers is dat Webflow geen ondersteuning biedt voor iDeal betalingen, een cruciaal betalingssysteem in Nederland. Ondanks jarenlange vraag naar deze functionaliteit, blijft Webflow doof voor deze instelling. Gezien deze beperkingen, raad ik Webflow niet aan voor het bouwen van een webshop, vooral niet als je moet concurreren in de dynamische en veeleisende e-commerce markt.

FAQ

Wat zijn de initiële kosten bij het beginnen van een eigen webshop?

De initiële kosten kunnen laag lijken door aantrekkelijke aanbiedingen, maar let op extra kosten voor tools zoals SEO of productsliders.

Hoe belangrijk is het hebben van een uniek product voor mijn webshop?

Een uniek product kan je helpen om je te onderscheiden in een competitieve markt, wat essentieel is voor het succes van je webshop.

Zijn kant-en-klare webshop oplossingen een goede keuze?

Hoewel verleidelijk, bieden deze oplossingen vaak niet de uniekheid en flexibiliteit die nodig zijn voor langdurig succes in de online markt.

Wat moet ik overwegen voordat ik een eigen webshop start?

Overweeg wat je wilt verkopen, de marktbehoefte, de totale kosten, en de tijd en moeite die nodig zijn voor het runnen van een succesvolle online winkel.

Is Webflow een goede keuze voor het opzetten van mijn webshop in Nederland?

Webflow kan geschikt zijn voor kleinere webshops met een beperkt productaanbod. Echter, voor het opzetten van een concurrerende, grotere webshop zijn er gespecialiseerdere platforms beschikbaar die beter voldoen aan de eisen van de Nederlandse markt. Een belangrijk aandachtspunt bij Webflow is het gebrek aan ondersteuning voor iDeal betalingen, wat een essentieel betalingssysteem is in Nederland. Dit maakt Webflow minder ideaal voor Nederlandse ondernemers die een uitgebreide, klantvriendelijke webshop willen opzetten.

Blog overzicht