Webflow
tips
en oplossingen

Er bestaat al heel veel info over Webflow. Op de Webflow University pagina’s kun je bijvoorbeeld heel veel video’s vinden over bijna elk Webflow onderdeel of aspect. En er is natuurlijk het Webflow forum waar je andere Webflow gebruikers vragen kunt stellen over alles en nog wat met betrekking tot Webflow.

Heel mooi allemaal, maar het is wel allemaal in het Engels. Voor veel mensen is dit geen probleem, maar voor iedereen die deze taal niet machtig is, of Webflow info ook eens in het Nederlands tot zich wil nemen heb ik deze pagina gemaakt.

Voor alle duidelijkheid, dit is geen complete Webflow bibliotheek in het Nederlands. Dit zijn losse, onafhankelijk van elkaar, items waar ikzelf tegenaan liep en waarvoor ik een oplossing heb gevonden.

Ik deel deze oplossingen graag met alle Webflow fans en gebruikers zodat dit platform kan groeien. Wat CMS zoals Wordpress en Joomla zijn op hun retour. De low- en no-code oplossingen zijn de toekomst en Webflow is daar een onderdeel van.

Veel plezier bij het kijken en hopelijk heb ik je verder kunnen helpen!

Webflow oplossingen in NL

Tekst kolommen in Webflow

8/4/2021
Je zult er misschien niet zo snel bij stilstaan, maar je kunt teksten in Webflow heel eenvoudige laten doorlopen in meerdere kolommen. Ook in combinatie met een grid. Mijn oplossing laat ik je hier zien!

Sitemap in Webflow waar moet je op letten

2/4/2021
Een sitemap aanmaken in Webflow is heel eenvoudig. Als je een hosting plan hebt hoef je alleen maar een vinkje aan te klikken. Maar er zijn een paar dingen die je in de gaten moet houden ivm SEO. Voorkom 'blinde' links in je sitemap.

Splitting.js animatie in Webflow

25/3/2021
Wil je extra animatie, één die je niet met de ingebouwde Webflow functies kunt maken? Dan is splitting.js misschien iets? Ik laat je zien hoe en waar je dit kunt inzetten in je Webflow project. Ook deze keer zonder zelf te hoeven coderen. Leuk om mee te experimenteren.

Filter je Webflow CMS collection lijst op datum

24/3/2021
Wil je items uit je Webflow CMS collection lijst filteren op datum? Ik kreeg het niet voor elkaar via de bestaande filterinstellingen voor tijd. Mijn oplossing gaat over een andere methode van filteren die prima functioneert. Bekijk hoe ik dit probleem heb opgelost.

Popup in Webflow voor mobiel

22/3/2021
Soms is je pop-up zo groot dat deze niet goed te zien is op het scherm van een mobiel. De inhoud is te groot en dat vraagt om een paar kleine aanpassingen. Geen JavaScript of exotische CSS nodig. Gewoon via de gebruikelijke Webflow instellingen kun je dit oplossen.

Icons in Webflow

18/3/2021
Maak het jezelf makkelijk en kies de font bibliotheek van, 'Material design iconic font' en maak die deel van je project. Er is een ruime keuze aan icons en je kunt ze stijlen via de font instellingen. Groter, andere kleur en wat ook heel belangrijk is geen lange laadtijd.

Vertaal paginatie in Webflow

12/3/2021
Maak je gebruik van de Finsweet oplossing voor de paginatie van een CMS collection list? Dan kun je de Engelse tekst van de knoppen niet vertalen via de normale instellingen in Webflow. Ik gebruik wat extra CSS in een HTML embed en dit werkt prima. Bekijk mijn oplossing.