code op computer scherm

Het was tijd voor vernieuwing

14
May
2020
update-
Leestijd ongeveer 0 minuten.

Waar gaat deze blog over?

Webflow in actie

Deze week heb ik mijn nieuwe website eindelijk kunnen lanceren via Webflow. Ontwerp, bouw en hosting gaan vanaf nu via Webflow. Geen Wordpress en Drupal meer.

Snel even iets aanpassen is nu zo eenvoudig dat ik me afvraag waarom ik me de afgelopen jaren heb lopen plagen met al die andere systemen. Iets aanpassen of wijzigen is nu een fluitje van een cent. Wat een verademing.  

Bijna geen code meer

Ik ben van nature niet gek op code. Maar websites bouwen zonder enig verstand van code is erg lastig.

Maar de hoeveelheid code die je moest beheersen om snel en soepel met Wordpress of Drupal te kunnen bouwen was meer dan mij lief was.

Hele studies heb ik eraan moeten wijden. Vreselijk. Het wijzigen van de indeling was ook altijd een project op zich. Moest je weer de code induiken of één van die vele handige tools bestuderen over het hoe, wat en waar. Dat is nu niet meer. God zij dank.  

Kennis vereist

Al moet ik zeggen dat kennis van HTML en CSS wel vereist is om goed en snel te kunnen werken (als webbouwer) met Webflow. Maar heb je dit onder de knie en zijn Photoshop of Illustrator geen vreemde voor je, dan is Webflow voor iedere webbouwer een echte aanrader.

Puur als gebruiker heb je hier echter weinig mee te maken en is alles nog veel makkelijker. Aanklikken, wijzigen, goedkeuren en publiceren. Klaar!

Heb nu ook de eerste website voor een klant overgezet van Drupal naar Webflow. De site van Arc en Ciel uit Ulft was nog een Drupal 7 website.

Ik weet nog dat het ontwerpen en bouwen heel wat tijd en moeite heeft gekost. Vooral de indeling was een hele uitdaging. Alles moest gecodeerd worden. Wilde je iets wijzigen dan moest je de code in.

Eenvoudig even iets aanpassen of wijzigen was er niet bij. Iets veranderen was dan ook altijd een heel gedoe.

Dat is nu niet meer. Heeft de klant, of ik, een idee dan kan dat nu heel snel en zonder code te gebruiken, worden gebouwd.

Meer tijd voor leuke dingen

Een andere, zeer prettige, bijkomstigheid is dat ik ook niets meer van doen heb met updates, veiligheid of de snelheid van de site. Alles is goed geregeld en de website draait supersnel. Heerlijk!  

Het mooie van dit alles is dat ik nu al mijn aandacht kan richten op het verbeteren van de website en niet op het proces hoe je dit nu precies allemaal moet doen.

Andere teksten, foto’s of de plaatsing ervan? Nieuwe landingspagina met een zijn eigen uitstraling?

Geen probleem meer. Maar ook de klant zelf kan nu, heel eenvoudig zelf zaken aanpassen.      

Het enige wat mij nu nog beperkt is mijn eigen fantasie.

FAQ

Blog overzicht