dame die handkus geeft

Google schorst WP theme

8
Aug
2020
update-
Leestijd ongeveer 0 minuten.

Waar gaat deze blog over?

Nadelen van een WP theme

Iedereen met een Wordpress website en gebruik maakt van de Astra Theme is de klos. Google heeft namelijk de download van deze theme voor 5 weken geschorst en WP heeft de theme compleet uit haar bibliotheek verwijderd. Wil je toch een update, dan zul je deze direct van de bedrijfswebsite van Brainstorm Force moeten downloaden of via Git Hub.    

screenshot astra website
Atra Theme voor WP


Astra is een gratis theme die ook een betaalde versie kent met diverse plug-ins en door meer dan een miljoen WP-gebruikers geïnstalleerd is.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog niet eerder heb gezien. Google beweert dat de bouwers van deze theme stiekem affiliatie links hebben toegevoegd. Dit zijn links waarbij een organisatie of persoon profiteert van een klik op zo'n link.

Dit was al een tijdje bekend en de firma Brainstorm Force is hiervoor uitgebreid gewaarschuwd. Maar dat mocht allemaal niet baten. Geld verdienen was schijnbaar belangrijker, met als resultaat dat Google en WP Astra eruit gegooid hebben voor 5 weken.

De firma Brainstorm Force beweert nu dat het allemaal niet waar is, maar WP heeft meerdere voorbeelden van het bestaan van deze affiliatie inks in de code.  

voorbeeld stukje code met affiliatie link
gevonden link

Hoe dan ook, de firma Brainstorm Force is de klos en terecht. Denk je dat je als websitebezitter alles goed voor elkaar hebt, word je geconfronteerd met een partij die het niet zo nauw neemt met de regels.

Kan dit binnen Webflow ook zul je je misschien afvragen? Als je je theme zelf bouwt, nee. Of je moet ze er zelf instoppen. Dat kan en mag ook, als je bezoekers er maar op wijst en eerst om toestemming vraagt.

Koop je een theme dan kan de bouwer hier links in stoppen, maar ik zie dit niet zo gauw gebeuren. Plug-ins zoals WP kent Webflow niet dus daar zit je ook goed.

Kortom weer een goede reden om WP vaarwel te zeggen.

FAQ

Blog overzicht