Let op de bijkomende kosten

laptop en credit card
22
May
2020

Kant en klaar webshop

Vanmorgen sla ik de krant openen en lees daarin dat veel ondernemers een webshop willen starten. En omdat de markt hiervoor aantrekt zijn er ook veel aanbieders.

Veel ondernemers worden lekker gemaakt met mooie aanbiedingen en ‘klaar in een half uur’! Maar is dit iets waar je iets aan hebt?

Als eerste de kosten

Omdat je gelokt wordt met mooie aanbiedingen kunnen deze het eerste jaar erg meevallen. Ook is niet altijd duidelijk (opzet?) wat de kosten zijn voor al die handige extra’s? Die extra SEO-tool of de slider met producten kan zomaar standaard niet in het pakket zitten en daar betaal je dan extra voor.

De kosten kunnen zo flink oplopen. Vooral als de verlening in zicht komt. Dan wordt de ‘volle’ prijs gerekend en die kan flink hoger uitvallen.

Op het web is er veel concurrentie

Dus een nieuwe webshop zal het niet makkelijk hebben, vooral als je in een vijver vist waar vele anderen ook al hun hengel in hebben uitgeworpen. Heb je een uniek product, dan maakt het niet zoveel uit, dan zul je wel gevonden worden, maar wie heeft al zo'n zeldzaam product?

Een webshop starten is hard werken en succes is niet verzekerd. Dus snel even iets in elkaar zetten met zo’n handig pakket is eigenlijk weggegooid geld. De enig die hieraan verdient, is de aanbieder van deze snelle webshops.

Mocht je dus denken aan het opstarten van een webshop, denk dan goed na wat je wilt gaan verkopen, of daar behoefte aan is en de kosten die je gaat maken. Onderschat niet de tijd en moeite die je in een succesvolle shop moet stoppen en dat een uniek product (jouw webshop) niet gemaakt wordt met zo’n handig bouwpakketje.

Net als je product of dienst zal je webshop ook uniek moeten zijn in iets. Met een standaard opzet, inhoud en uiterlijk ga je het echt niet redden.

Blog overzicht